PRIVACY POLICY

Home / Privacy Policy

ENGLISH

Personal Data Processing Statement

This Personal Data Processing Statement (“PDPS”) is prepared in accordance with the requirements of the Personal Data Protection Act 2010 (the “Act”). This PDPS sets out the policies and procedures of the Group with regard to your personal data and your agreement to the usage and processing of your personal data for purposes set out below.

1. Definition
1.1 “Group” means Genting Malaysia Berhad and/or its holding company, subsidiaries, related and associated companies and companies using or may be using the brands of “Genting” and/or “Resorts World”, regardless whether such company(ies) are incorporated in or outside Malaysia.
1.2 “Personal Data” means your name, nickname, age, gender, date of birth, address(es), email address(es), telephone number(s), CCTV and audio recording(s), photograph(s), opinion(s), comment(s), information in connection to the transactions, programmes and/or packages you have participated in and such other personal information or your views/opinions that are, have been and may be collected, compiled, processed and maintained with the Group from time to time.

2. Provision of Personal Data
2.1 The Group will obtain your Personal Data when you provide your Personal Data to the Group in any way or manner including pursuant to any transactions and/or inquiries made with the Group. The Group will also receive and store your Personal Data when you enter the Group’s websites, social networking sites and/or blogs.
2.2 The Group may also receive, store and process your Personal Data which are provided or made available by any third parties, credit reference bodies, regulatory and law enforcement authorities, and other casino operators, for reasons including delivery of the Group’s services (for example, conducting appropriate checks and risk assessments to facilitate the provision of services), performance of conditions of agreements and/or to comply with the Group’s legal and regulatory obligations.

3. Purposes of Processing
3.1 The Group may use your Personal Data for the following purposes, namely:-

  1. To process your application/form;
  2. To communicate with you via SMS, phone call, email, fax, mail and/or any other appropriate communication channels;
  3. To respond to questions and comments from you;
  4. To provide the products, goods, facilities, programmes, services, loyalty incentives, and/or such other activities as you may have requested;
  5. For administrative purposes;
  6. To notify you of any changes to our products, goods, facilities, services and/or loyalty incentives which may affect you via SMS, phone call, email, fax, mail and/or any other appropriate communication channels;
  7. To market and promote the products, goods, facilities, services and/or loyalty incentives that are or may be offered by the Group or may be of interest to you from time to time vide SMS, phone call, email, fax, mail and/or any other appropriate communication channels;
  8. To process and analyse your Personal Data either individually or collectively with other individuals;
  9. To monitor your fitness and properness to join, participate, enjoy or utilise any of the programmes, packages, facilities and/or properties of the Group, including but not limited to any customer loyalty programme(s);
  10. For direct marketing purposes via SMS, phone call, email, fax, mail and/or any other appropriate communication channels;
  11. Other purposes which the Group may reasonably deem fit;
  12. To provide and/or verify your Personal Data, to carry out security or financial checks and to conduct risk assessments with other casino operators, service providers, banks, regulatory, judicial and enforcement authorities for the purposes of facilitating or processing any of your financial transactions;
  13. For fraud prevention and detection; and
  14. For the Group to discharge obligations required under the law, such as reporting requirements under the Anti-Money Laundering and Anti-Terrorism Financing Act 2001 and the Registration of Guests Act 1965.
3.2 Provision of your Personal Data for the purposes listed in Section 3.1 (a) to (l) above is voluntary and optional. However, failure to provide the requested Personal Data or any limitation against the Group to process your Personal Data may result in the Group being unable (a) to process the relevant application/form; (b) to provide all or part(s) of the products, goods, facilities and/or services as described above or any other products, goods, facilities and/or services that the Group is providing to you in a continuous manner; (c) to provide the products, goods, facilities and/or services to the extent as stated in the promotional materials of the Group; and/or (d) to provide any of the new products, goods, facilities and/or services that may be offered by the Group from time to time.
3.3 Provision of your Personal Data for the purposes listed in Section 3.1 (m) and (n) above is mandatory and your failure or refusal to provide Personal Data for these purposes may constitute an offence under the law and/or the Group may discontinue their business relationship with you.
3.4 Your Personal Data may be transferred to, stored in, and processed in a jurisdiction other than Malaysia. You understand and consent that your Personal Data may be transferred outside of Malaysia to those third parties with whom the Group share it as described in this PDPS.

4. Disclosure to Third Parties
4.1 For purposes as described herein and to facilitate the provision of the various products, goods, facilities and/or services to you, the Group may share with and/or transfer your Personal Data to:-

  1. the other entities within the Group;
  2. the Group’s third party service providers;
  3. any person under a duty of confidentiality to the Group;
  4. any actual or proposed assignee, transferee, participant or sub-participant of the Group’s rights or business; and
  5. your immediate family members and/or emergency contact person as may be notified to the Group from time to time.
4.2 The Group may also share your Personal Data where required by law or where disclosure is necessary to comply with applicable laws, legal processes or queries from the relevant authorities.

5. Rights to Limit Processing
5.1 If you:

  1. do not wish to receive any marketing communications from the Group; or
  2. wish for the Group to stop processing your Personal Data for marketing purposes or any direct marketing purposes; or
  3. wish to change the manner in which the Group is permitted to process your Personal Data as described under Section 3 above;
you may submit a request in writing to the address stated in Section 7 below.
5.2 When you visit the Group’s websites, there is automatic collection of some information about your computer such as IP address, web browser software, and referring website. Such information is only used for the purpose of creating a better user experience and to identify areas for improvement on the Group’s websites.
5.3 As a visitor to the Group’s websites, you may also be assigned a permanent cookie file on your computer’s hard drive. You may always choose not to receive a cookie file by enabling your web browser to refuse cookies or prompt before accepting a cookie. By refusing to accept a cookie, you may not be able to access certain services and tools offered on the website.
5.4 When you access certain pages of the Group’s websites or reserve rooms or purchase items, you may be required to sign in, using an ID and password. Once you signed in, the Group will record your ID in the cookie file on your computer if you checked the box entitled “Remember me”. Permanent cookie files remain on your computer’s hard drive until you manually delete the file.

6. Access and Correction of Personal Data
6.1 You may, request to access to and/or to make any correction to your Personal Data by submitting a request in writing to the Group to the address stated in Section 7 below.
6.2 In respect of your right to access and/or correct your Personal Data, the Group has the right to:-

  1. refuse your request to access and/or make any correction to your Personal Data in the manner provided in the Act, such as where expense of providing access to you is disproportionate to the risks to your privacy, or where the rights of others may also be violated, amongst other reasons;
  2. refuse your request to access and/or make any correction to your Personal Data as permitted under the Act, including where your Personal Data is being processed by the Group in order to discharge regulatory functions and providing you access and/or the right to make any correction to your Personal Data is likely to prejudice proper discharge of those functions by the Group; and
  3. charge a fee as may be allowed under the Act for processing of your request to access your Personal Data.
6.3 Notwithstanding that access is granted to you or any correction / updating of your Personal Data is performed, this PDPS shall remain valid and effective at all times.

7. Enquiries and Contact
You may request for access and/or request for correction of your Personal Data or make any inquiries or complaints in relation to the processing of your Personal Data by contacting the following personnel for further assistance:-

Head of Department
Regulatory Compliance Department, Genting Malaysia Berhad
Address : Genting Highlands Resort, 69000 Genting Highlands, Pahang Darul Makmur, Malaysia
Tel.No: 03-61059439
Email: pdp@rwgenting.com

Notes:
(1) The Group reserves the right to revise this PDPS from time to time due to changes in applicable laws and regulations and you shall be deemed to have agreed to such revision(s) if you continue your relationship with the Group without any objection.
The Group reserves the right to revise this PDPS from time to time due to changes in applicable laws and regulations and you shall be deemed to have agreed to such revision(s) if you continue your relationship with the Group without any objection.
(2) In case of discrepancies between the English version and other versions of this PDPS, the English version shall apply and prevail.
(3) Please take note that the above designated email address is only for personal data related matters. For reservation enquiries, please email to customercare@rwgenting.com, and for comments and feedback, please email to customerfeedback@rwgenting.com.

MALAY

Penyata Pemprosesan Data Peribadi

Penyata Pemprosesan Data Peribadi (“PPDP”) ini disediakan mengikut peruntukan yang termaktub dalam Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”). PPDP menetapkan polisi dan prosedur Kumpulan berkenaan dengan data peribadi anda dan persetujuan anda dalam penggunaan dan pemprosesan data peribadi anda untuk tujuan-tujuan yang ditetapkan di bawah.

1. Definisi
1.1 “Kumpulan” ertinya Genting Malaysia Berhad dan/atau syarikat induk, anak-anak syarikat, syarikat-syarikat yang berkaitan dan bersekutunya, dan syarikat-syarikat yang mengguna atau mungkin mengguna jenama “Genting” dan/atau “Resorts World”, tidak kira sama ada syarikat (atau syarikat-syarikat) itu diperbadankan di dalam atau luar Malaysia.
1.2 “Data Peribadi” ertinya nama, nama samaran, umur, jantina, tarikh lahir, alamat, alamat e-mel, nombor telefon, rakaman CCTV dan audio, foto, pendapat, komen, maklumat berkaitan dengan transaksi, program dan/atau pakej yang anda telah sertai dan apa-apa maklumat peribadi atau pandangan/pendapat anda yang telah dan mungkin dikumpul, disusun, diproses dan dikekalkan dengan Kumpulan dari semasa ke semasa.

2. Pemberian Data Peribadi
2.1 Kumpulan akan memperolehi Data Peribadi anda apabila anda memberi Data Peribadi anda kepada Kumpulan dalam apa-apa cara atau bentuk termasuk yang berhubungan dengan apa-apa transaksi dan/atau pertanyaan yang dibuat dengan Kumpulan. Kumpulan juga akan menerima dan menyimpan Data Peribadi anda apabila anda memasuki laman web, laman-laman web rangkaian sosial dan/atau blog Kumpulan.
2.2 Kumpulan juga menerima, menyimpan dan memproses Data Peribadi anda yang dibekalkan oleh mana-mana pihak ketiga, badan rujukan kredit, pihak penguatkuasa dan perundangan dan pengendali kasino yang lain, untuk sebab-sebab termasuk pembekalan perkhidmatan Kumpulan (contohnya, melakukan semakan yang bersesuaian dan penilaian risiko untuk memudahkan pembekalan perkhidmatan), mematuhi syarat-syarat perjanjian dan/atau untuk mematuhi obligasi-obligasi undang-undang Kumpulan.

3. Tujuan Pemprosesan
3.1 Kumpulan mungkin mengguna Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan berikut, iaitu:-

  1. Untuk memproses permohonan/borang anda;
  2. Untuk berkomunikasi dengan anda melalui SMS, panggilan telefon, emel, faks, surat dan/atau lain-lain saluran komunikasi yang bersesuaian;
  3. Untuk memberi respons pada soalan-soalan dan komen-komen anda;
  4. Untuk menyediakan produk, barangan, kemudahan, program, perkhidmatan, insentif kesetiaan dan/atau apa-apa aktiviti lain seperti yang diminta oleh anda;
  5. Untuk tujuan pentadbiran;
  6. Untuk memaklumkan apa-apa perubahan pada produk, barangan, kemudahan, perkhidmatan dan/atau insentif kesetiaan kami yang boleh mempengaruhi anda melalui SMS, panggilan telefon, emel, faks, surat dan/atau lain-lain saluran komunikasi yang bersesuaian;
  7. Untuk memasarkan dan mempromosikan produk, barangan, kemudahan, perkhidmatan dan/atau insentif kesetiaan yang atau mungkin ditawarkan oleh Kumpulan atau yang mungkin meminatkan anda dari semasa ke semasa melalui SMS, panggilan telefon, emel, faks, surat dan/atau lain-lain saluran komunikasi yang bersesuaian;
  8. Untuk memproses dan menganalisis Data Peribadi anda secara individu atau kolektif dengan individu-individu yang lain;
  9. Untuk memantau kesesuaian dan kewajaran anda untuk menyertai, mengambil bahagian, menikmati atau mengguna mana-mana program, pakej, kemudahan atau harta benda Kumpulan, termasuk tetapi tidak terhad kepada mana-mana program kesetiaan pelanggan;
  10. Bagi tujuan pemasaran langsung melalui SMS, panggilan telefon, emel, faks, surat dan/atau lain-lain saluran komunikasi yang bersesuaian;
  11. Bagi tujuan-tujuan lain yang difikirkan patut oleh Kumpulan;
  12. Untuk membekalkan dan/atau mengesahkan Data Peribadi anda, menjalankan semakan keselamatan dan kewangan dan penilaian risiko dengan pengendali kasino yang lain, pembekal perkhidmatan, bank, pihak penguatkuasa, kehakiman dan perundangan bagi tujuan memudahkan atau memproses sebarang transaksi kewangan anda;
  13. Bagi pencegahan dan pengesanan penipuan; dan
  14. Bagi tujuan Kumpulan menunaikan obligasi yang dikehendaki di bawah undang-undang seperti keperluan pelaporan di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan 2001, dan Akta Pendaftaran Tetamu 1965.
3.2 Pemberian Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan yang disenaraikan dalam Seksyen 3.1 (a) hingga (l) di atas adalah secara sukarela dan tanpa paksaan. Walau bagaimanapun, kegagalan memberi Data Peribadi yang diminta atau apa-apa yang mengehadkan Kumpulan untuk memproses Data Peribadi itu boleh mengakibatkan Kumpulan tidak dapat (a) memproses permohonan/borang berkenaan; (b) menyediakan seluruh atau sebahagian produk, barangan, kemudahan dan/ atau perkhidmatan yang disenaraikan di atas atau mana-mana produk, barangan, kemudahan dan/atau perkhidmatan yang disediakan oleh Kumpulan kepada anda secara berterusan; dan/atau (c) menyediakan produk, barangan, kemudahan dan/atau perkhidmatan setakat yang dinyatakan dalam bahan-bahan promosi Kumpulan; dan/atau (d) menyediakan mana-mana produk, barangan, kemudahan dan/atau perkhidmatan baru yang mungkin ditawarkan oleh Kumpulan dari semasa ke semasa.
3.3 Pemberian Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan yang disenaraikan dalam Seksyen 3.1 (m) dan (n) di atas adalah mandatori dan kegagalan atau keengganan anda untuk memberi Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan tersebut boleh menjadi suatu kesalahan di bawah undang-undang dan/atau Kumpulan mungkin menghentikan hubungan perniagaan dengan anda.
3.4 Data Peribadi anda boleh dipindahkan, disimpan, dan diproses dalam bidang kuasa lain selain Malaysia. Anda memahami dan bersetuju bahawa Data Peribadi anda mungkin dipindahkan kepada pihak ketiga di luar Malaysia di mana Kumpulan mempunyai kepentingannya seperti yang dinyatakan dalam PPDP ini.

4. Pendedahan kepada Pihak Ketiga
4.1 Bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan di sini dan untuk memudahkan penyediaan pelbagai produk, barangan, kemudahan dan/atau perkhidmatan kepada anda, Kumpulan mungkin berkongsi dengan dan/atau memindahkan Data Peribadi anda kepada:-

  1. entiti-entiti yang lain di dalam Kumpulan;
  2. pembekal-pembekal perkhidmatan pihak ketiga Kumpulan;
  3. mana-mana orang di bawah kewajipan sulit kepada Kumpulan;
  4. mana-mana penerima serah hak, penerima hakmilik, peserta atau sub-peserta kepada hak atau perniagaan Kumpulan yang sah atau disarankan; dan
  5. ahli-ahli keluarga terdekat anda dan/atau orang yang dihubungi ketika kecemasan sebagaimana yang dimaklumkan kepada Kumpulan dari semasa ke semasa.
4.2 Kumpulan juga mungkin berkongsi Data Peribadi anda seperti yang diwajibkan oleh undang-undang atau jika pendedahan adalah perlu untuk mematuhi undang-undang, proses undang-undang atau pertanyaan daripada pihak berkuasa yang berkaitan.

5. Kuasa untuk Mengehadkan Pemprosesan
5.1 Sekiranya anda:-

  1. tidak ingin menerima apa-apa komunikasi pemasaran daripada Kumpulan; atau
  2. ingin Kumpulan menghentikan pemprosesan Data Peribadi anda bagi tujuan pemasaran atau sebarang tujuan pemasaran langsung; atau
  3. ingin mengubah cara di mana Kumpulan dibenarkan untuk memproses Data Peribadi anda seperti yang diterangkan di bawah Seksyen 3 di atas;
anda boleh mengemukakan permintaan anda secara bertulis kepada alamat seperti yang dinyatakan dalam Seksyen 7 di bawah.
5.2 Apabila anda melawat laman web Kumpulan, beberapa maklumat mengenai komputer anda seperti alamat IP, perisian pelayar web, dan laman-laman web yang dirujuki akan dikumpulkan secara automatik. Maklumat itu hanya digunakan untuk mewujudkan pengalaman pengguna yang lebih baik dan untuk mengenal pasti bahagian yang perlu ditambahbaik dalam laman web Kumpulan.
5.3 Sebagai pelawat ke laman web Kumpulan, anda mungkin diperuntukan satu fail cookie kekal pada pemacu cakera keras komputer anda. Anda berhak memilih untuk tidak menerima fail cookie dengan membolehkan pelayar web anda untuk menolak cookie atau memberi isyarat sebelum menerima cookie. Dengan tidak menerima cookie, anda mungkin tidak dapat mengakses perkhidmatan dan peralatan tertentu yang ditawarkan di laman web.
5.4 Apabila anda mengakses halaman laman web Kumpulan atau menempah bilik atau membeli barang, anda mungkin dikehendaki mendaftar masuk dengan menggunakan ID dan kata laluan. Sebaik sahaja anda mendaftar masuk, Kumpulan akan merekodkan ID anda dalam fail cookie pada komputer anda sekiranya anda menanda petak yang bertajuk “Remember me”. Fail cookie kekal ini akan terus berada dalam pemacu cakera keras komputer anda sehingga anda memadamkan fail tersebut secara manual.

6. Akses dan Pembetulan Data Peribadi
6.1 Anda boleh memohon mengakses kepada dan/atau membuat sebarang pembetulan ke atas Data Peribadi anda dengan mengemukakan permohonan secara bertulis kepada Kumpulan di alamat yang tercatat dalam Seksyen 7 di bawah.
6.2 Berkenaan hak anda untuk mengakses dan/atau membetulkan Data peribadi, Kumpulan mempunyai hak untuk:-

  1. menolak permintaan anda untuk mengakses dan/atau membuat sebarang pembetulan terhadap Data Peribadi anda mengikut cara yang diperuntukkan dalam Akta, seperti perbelanjaan untuk memberikan akses kepada anda tidak setimpal dengan risiko kepada privasi anda, atau hak pihak lain tergugat, antara sebab lain.
  2. menolak permintaan anda untuk mengakses dan/atau membuat sebarang pembetulan terhadap Data Peribadi anda seperti yang dibenarkan di bawah Akta, termasuk di mana Data Peribadi anda diproses oleh Kumpulan untuk melaksanakan fungsi pengawalseliaan dan menyediakan akses kepada anda dan/atau hak untuk membuat sebarang pembetulan terhadap Data Peribadi anda mungkin memprejudiskan pelaksanaan fungsi-fungsi tersebut oleh Kumpulan; dan
  3. mengenakan fi yang dibenarkan di bawah Akta bagi memproses permintaan anda untuk mengakses Data Peribadi anda.
6.3 Walaupun akses diberikan kepada anda atau sebarang pembetulan/pengemaskinian yang dilakukan terhadap Data Peribadi anda, PPDP ini hendaklah terus menjadi sah dan berkesan pada setiap masa.

7. Pertanyaan dan Cara Hubung
Anda boleh meminta akses dan/atau meminta untuk membuat pembetulan terhadap Data Peribadi anda atau membuat sebarang pertanyaan atau aduan berkaitan dengan pemprosesan Data Peribadi anda dengan menghubungi kakitangan berikut untuk bantuan lanjut:-

Ketua Jabatan
Jabatan Komplian Kawal Selia, Genting Malaysia Berhad
Alamat : Genting Highlands Resort, 69000 Genting Highlands, Pahang Darul Makmur, Malaysia
No.Tel: 03-61059439
E-mel: pdp@rwgenting.com

Nota:
(1) Kumpulan berhak untuk menyemak semula PPDP ini dari semasa ke semasa atas sebab perubahan dalam undang-undang dan peraturan yang berkaitan dan anda dianggap telah bersetuju terhadap penyemakan itu sekiranya anda masih mengekalkan perhubungan dengan Kumpulan tanpa sebarang bantahan
Anda dialu-alukan untuk mendapatkan versi terbaru PPDP dari laman web Kumpulan atau dari kaunter perkhidmatan pelanggan kami.
(2) Sekiranya berlaku percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan versi lain untuk PPDP, maka versi Bahasa Inggeris akan dirujuk dan diguna pakai.
(3) Sila ambil perhatian bahawa alamat e-mel yang ditetapkan di atas adalah khusus untuk perkara berkaitan data peribadi. Untuk sebarang pertanyaan tempahan, sila e-mel kepada customercare@rwgenting.com, dan untuk komen dan maklum balas, sila e-mel kepada customerfeedback@rwgenting.com.

CHINESE

个人资料处理声明

此个人资料处理声明(“PDPS”)是根据个人资料保护法令2010(以下简称“法令”)的要求编制。PDPS列明了本集团的政策和程序对于您的个人资料及您同意本集团对您的资料的使用及处理方面如下文所载。

1. 定义
1.1 “本集团”指云顶马来西亚有限公司及/或其控股公司,子公司,相关公司,或使用和可使用 “云顶”及/或“名胜世界”品牌的公司,不论该公司是在马来西亚的境内或境外注册成立。
1.2 “个人资料”是指您的姓名,绰号,年龄,性别,出生日期,地址,电子邮件地址,电话号码,闭路电视及音频录像,照片,意见,评论,由资料当事人所参与的事务办理/节目/方案及/或配套的相关资料,以及已经或可能不时被本集团收集,处理,加工和维持的资料当事人的其他个人资料或意见/见解。

2. 个人的资料规定
2.1 当您提供您的个人资料于本集团,‘本集团将会以任何方式获取您的个人资料,包括获取您在与本集团有任何的事务办理及/或对本集团作出查询时所提供您的个人资料。本集团也将在您的个人资料进入本集团的网站,社交网站及/或博客时,接收并储存。
2.2 本集团亦可从任何第三者,信贷参考机构,监管及执法机关以及其它赌场经营者处接收,储存及处理您的个人资料以供本集团提供服务(例如,进行适当的检查及风险评估以便促进各服务之提供),执行合约之条件以及/或符合本集团之法律及监管义务。

3. 处理的目的
3.1 本集团可以使用您的个人资料作以下目的,即:-

  1. 处理您的申请/表格;
  2. 通过电话,电话短讯,电邮,传真,信件及/或其它任何适当的联络管道与您联系;
  3. 回应您的问题和意见;
  4. 根据您所提出的要求,为您提供产品,商品,设施,节目/方案,服务,忠诚奖酬及/或相关活动的服务;
  5. 供行政用途;
  6. 通过电话,电话短讯,电邮,传真,信件及/或其它任何适当的联络管道以通知可能会影响您的任何有关我们的产品,商品,设施和/或服务的更改;
  7. 通过电话,电话短讯,电邮,传真,信件及/或其它任何适当的联络管道,用以行销及宣传由或可能由本集团不时提供的产品,商品,设施和/或服务及/或忠诚奖酬;
  8. 以个人单独或与其他人集体的方式来处理和分析资料当事人的个人资料;
  9. 监测资料当事人之合格与适当性于加入,参与,享受或使用任何节目/方案,配套,设施及/或本集团的物业,包括但不限于任何客户忠诚计划;
  10. 通过电话,电话短讯,电邮,传真,信件及/或其它任何适当的联络管道供直销用途;
  11. 本集团认为合理适当的其他用途;
  12. 提供及/或验证您的个人资料, 执行安全性或金融检查以及与其它赌场经营者,服务提供者,银行,监管,司法及执法机关进行风险评估以供促进或处理您任何的金融交易。
  13. 供侦查及防止欺诈行为用途;
  14. 供本集团履行法律所规定的义务用途,如反洗黑钱及反恐怖主义融资法令2001年及客人登记法令1965年的呈报需求。
3.2 根据如上第3.1(a)至(l)条所述的目的而提供您的个人资料属于自愿及选择性。然而,若您不能完整提供个人资料或对本集团处理您的个人资料有任何限制,可能导致本集团无法(a)处理有关申请/表格;(b)无法继续为您提供全部或部分如上所述的产品,商品,设施及/或服务或本集团持续为您提供之任何其它产品,商品,设施及/或服务;(c)根据本集团的宣传资料所规定的范围提供产品,商品,设施及/或服务;及/或(d)不时为您提供本集团的任何新产品,商品,设施及/或服务。
3.3 根据如上第3.1(m)及(n)条所述的目的而提供您的个人资料属于必须的。若您不能依据这两项目的完整提供或拒绝提供您的个人资料,根据法律规定,这可能构成一项罪行,及/或本集团可能会停止和您之间的业务关系。
3.4 您的个人资料可能被转移,存储,及处理在马来西亚以外的司法管辖区内。您了解并同意,您的个人资料可能在马来西亚以外被转移予PDPS所描述的本集团的第三方。

4. 向第三方披露
4.1 基于本文所述之目的,以及方便提供各种产品,商品,设施和/或服务的宗旨,本集团可共享及/或转让您的个人资料予:-

  1. 本集团内的其他单位;
  2. 本集团的第三方服务供应商;
  3. 本集团任何有保密责任的人;
  4. 任何现任的或所推荐的受托人,受让人,本集团的业务或权利参与人或附属参与人;以及
  5. 您不时通知本集团之您的直系家庭成员及/或紧急联络人。
4.2 本集团也可在法律制度的需要或在必须遵守适用法律,司法程序或有关当局的查询之下共享您的个人资料。

5. 限制处理的权益
5.1 如果您:

  1. 不希望接收本集团的任何营销传播;
  2. 希望本集团停止使用您的个人资料作为市场营销或任何直接营销的用途;
  3. 希望对本集团根据上述第3条所述的方式获准处理您的个人资料作出改变方式;
您可以提交一份书面要求至下面第7条所述的地址。
5.2 当您浏览本集团的网站时,一些有关于您的电脑的资料,如网际协定地址,网页浏览器软件,及所指网站的讯息将被自动采集。这些讯息仅用作为创建更好的用户体验的参考,及确认本集团网站所需改善的领域。
5.3 作为本集团网站的浏览者,您的电脑硬盘驱动器也可能被配置一个永久的cookie文件。您可以选择不接受这个cookie文件,只要您启动拒绝cookies或在接受cookie之前提示的网页浏览器功能。若拒绝接受cookie,您可能无法获取提供在网站上的某些服务和工具。
5.4 当您进入本集团网站的某些网页或预订房间或购买物品时,您可能需要使用登录名称和密码登录。一旦您在登录时选择了“记住我”框,本集团将把您的登录名称记录在您的电脑的cookie文件中。永久的cookie文件会保留在您的电脑的硬盘驱动器,直到你动手删除该文件。

6. 个人资料的存取及修正
6.1 您可以以书面形式向本集团提交您存取及/或修正任何您的个人资料的要求至第7条所述的本集团的地址。
6.2 对于您的存取及/或更正您的个人资料的权限方面,本集团有权利:-

  1. 在法令规定的方式下拒绝您提出存取及/或修正任何您的个人资料的要求,其中包括当提供权益给您的代价与您的隐私的风险不成比例,或当他人的权益也可能被侵犯时;
  2. 拒绝您根据法令的允许下提出存取及/或修正任何您的个人资料的要求,其中包括当本集团正在处理您的个人资料以便履行监管职能,及提供您存取及/或修正您的个人资料的权益有可能损害本集团正当履行该等职能;以及
  3. 法令允许下向您收取一定费用,作为您要求存取您的个人资料的处理费用。
6.3 尽管您被授予存取或进行任何修正/更新您的个人资料的权限,这PDPS的政策和程序依然有效并一直生效。

7. 查询及联络
若您要求存取及/或更改您的个人资料,或对您的个人资料处理方式有任何疑问或投诉,您可以联系以下人员以获得进一步的帮助:-

Head of Department
Regulatory Compliance Department, Genting Malaysia Berhad
Alamat : Genting Highlands Resort, 69000 Genting Highlands, Pahang Darul Makmur, Malaysia
No.Tel: 03-61059439
E-mel: pdp@rwgenting.com

注:
(1) 本集团保有就法律和法规的变更而对PDPS作出修订的权利。如果您与本集
团继续保持之间的关系,您应被视为已无异议地同意这样的修订。
(2) 若PDPS的英语版本和其他版本有翻译偏差,则应以英文版本适用为准。
(3) 请注意,以上的电邮地址只供有关个人资料事项所用。至于有关预定之资 讯,请电邮至 customercare@rwgenting.com, 关于意见与回覆,请电邮至 customerfeedback@rwgenting.com.

Registered Office
24th Floor, Wisma Genting,
Jalan Sultan Ismail,
50250 Kuala Lumpur
+(60) 3 2178 2288   |   +(60) 3 2333 2288
+(60) 3 2161 5304
ir.genm@genting.com

FOLLOW US ON

Disclaimer   |   Privacy Policy   |   Contact Us  |   Notice

Copyright © 2017 Genting Malaysia Berhad (58019-U). All Rights Reserved.